Jenneskens

Jenneskens keert terug op Amsterdam Fashion Week met een show op het industrieterrein van Amsterdam Sloterdijk. De jonge streetwear designer begon haar AFW-carrière in de grote tent op het Museumplein in 2018 en was toen al bezig met het idee om een 360 experience te creëren. Nu, 3 jaar later, maakt Jenneskens haar droom waar.

VOL.1: LOST PROPERTY is de eerste uiting van een nieuw hoofdstuk voor de designer, dat ze zelf ‘EPISODE 05’ noemt. Deze collectie spreekt in het bijzonder over een diffusie van omgevingen en een ultieme balans tussen stedenbouw en groene technologie. Het symboliseert een deeleconomie, waarin iedereen verschillende standpunten inneemt en verhalen samenstelt vanuit verschillende perspectieven, maar waar we allemaal hetzelfde uitgangspunt hebben over de toekomst van mode.

Met Jenneskens’ multidimensionale visie zet ze een collectie neer die haar future-fit signature enorm goed visualiseert. De collectie heeft functionele eigenschappen, en bevat zowel hightech als duurzame technieken. Zo werkt de designer vooral met gerecycleerd katoen en heattech.

Jenneskens’ iconische tracksuits in het grijs, beige en paars worden vergezeld door geheel nieuwe looks. Velvet joggingpakken in het fuchsia en paars-grijs worden gecombineerd met harnassen gemaakt uit Jenneskens riemen. De riemen zijn ook rond broeken gegespt en slepen nonchalant over de grond. De losse fits worden gecombineerd met meer gestructureerde kledingstukken. Een zwarte pinstripe suit in scuba stof neemt grootse vormen aan, terwijl het silhouet van de scuba stof bij een andere look zachter worden gemaakt met een korset. Een neon-groen ensemble met pofbroek en bijpassende korte jas waarbij de stof een aantal keer werd samengetrokken om een puffer effect te creëren, maakte zijn weg op de catwalk en nam alle aandacht op zich door zijn overdreven vormen.

De show’s genodigden maakte deel uit van Jenneskens’ hechte kring. Ook achter de schermen omringt de jonge ontwerpster zich met familie en vrienden. Haar vader was voor de derde keer op rij verantwoordelijk voor de muziek, en haar zus vloog speciaal over van L.A. om als model in Jenneskens’ grootste show tot nu toe te lopen. De collectie werd getoond op een cast die volledig gestreetcast werd door ‘Visions Of’ talent en modelscout Michiel van Maaren.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events