Natan

Het Vlaamse modehuis NATAN presenteert zijn Spring/Summer 2022 collectie aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Een rauwe industriële ruimte met hoge plafonds – wat haaks staat op de elegante collectie die NATAN presenteert die tot in de puntjes is afgewerkt.

De show gaat van start met wit. Een volledig wit linnen pak – krachtig, zomers en elegant. Een transparante witte blouse met een witte denim eronder. Een witte lange A-lijn jurk, van linnen gemaakt maar gecoat, wat een stugge uitstraling geeft, met pof mouwen. Een ecru leren jasje in een wat glimmende stof. Een oversized witte blouse met een rok die is geïnspireerd door de flapper dress uit de jaren 20.

De kleur wit vloeit langzaam over in ecru en beige. Wit en gebroken wit wordt gecombineerd met zwarte penseelstreken en zwarte accessoires. De subtiele getailleerde designs worden afgewisseld met grote clutches. Van wit, beige en zwart gaat het kleurenpalet over naar geel-oranje kleur. Een luxueuze top gemaakt van rijen met veren, in het beige en geel-oranje kleur en afgemaakt met een lange tulle rok. De sandalen variëren van platte slippers tot verschillende hoogtes van de hakken.

Naast natuurlijke materialen zoals linnen, katoen-linnen en zijde worden er ook synthetische stoffen gebruikt om de vormen van designs van tops kunnen worden behouden.

De show gaat over naar complete denim looks waarin te zien is hoe secuur Natan te werk gaat bij het maken van zijn patronen. De eerste denim look is een jasje met een culotte én een denim clutch, de tweede een denim jurk die tot aan de grond reikt. We blijven in het blauw rond zweven – nu inclusief tie-dye. Er verschijnen volledige tie-dye sets.

Natan is zowel sterk in looks in één kleur als de combinatie van verschillende kleuren – zelfs een overloop aan kleuren in een jurk met rouches, waarbij rood, roze, paars, blauw en zwart heel mooi in elkaar overlopen. Evenals de rouches meerdere kleuren tonen – is dit hetzelfde model jurk tot aan de grond vervaardigd volledig in veren.

Het rijke kleurenpalet liep van wit, gebroken-wit, zwarte accenten, beige, oranje-geel, oranje-rood, blauw, tot over in paars. De abstracte vormen zijn verwerkt in de ruwe, onbehandelde en eerlijke materialen. De verfijnde kleding vormt prachtige silhouetten waarin de stoffen elegant langs het lichaam zwieren. De collectie is vrouwelijk en perfect om te dragen gedurende het dynamische lente en zomer seizoen.

 

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events