REconstruct x Bud

REconstruct presenteert hun freakshow REligion in Capital C vanavond – de zon gaat onder, wat een spectaculair schemerig uitzicht over Amsterdam laat zien en de glazen koepel kleurt rood – van Bud.

REconstruct slaat de handen nogmaals ineen met Bud. Dit is de tweede samenwerking tussen het kledingmerk en het biermerk – in september 2020 vond de eerste samenwerking plaats tijdens AFW. Daar is nu een exclusieve merchandise lijn uit voortgekomen. REconstruct en Bud hebben allebei een duurzame visie als het aankomt op productie. Zo heeft REconstruct reclame doeken van Bud gebruikt in deze collectie. Dit is niet direct te zien, gezien de letters die gedrukt stonden op het doek even groot waren als een verdieping van een gebouw waar het overheen hing. De collectie die wordt gepresenteerd is niet per se een nieuwe collectie, maar alle stuks die zijn gemaakt dit afgelopen jaar zijn gebundeld, wat goed past bij de duurzame visie.

Bij de entree krijgen de genodigden uiteraard een biertje van Bud. Er komen full-denim looks voorbij met zowel logo’s van Bud als van REconstruct zelf. Uiteraard gereconstrueerde kledingstukken zoals we van het modecollectief gewend zijn – tailored jasjes die omgekeerd zijn, jasjes waarvan de onderkant is losgekoppeld en bevestigd aan de broek – wat op het eerste gezicht een soort rok over de broek lijkt te zijn.

De DJ draagt ook kleding van REconstruct – en verlaat even de booth om haar outfit te laten zien. Als de modellen hun outfits hebben laten zien – of wel dansend, vogue-ing, of op rolschaatsen, staan ze elkaar aan te moedigen. Tegen het eind komt alles samen – het model dat eerder op rolschaatsen verscheen sluit de show af met paaldansen. Samen dansen alle modellen – en lijkt het even alsof we weer in de club mogen staan.

Alles kwam samen, ieder kon zichzelf zijn en het stond in het teken van jezelf uiten. Verschillende disciplines komen samen – waarin de DJ ook model is en de styliste ook meeloopt in de show. De naam ‘REligion’ slaat op dat je in jezelf moet geloven en dat komt met deze kleding en show goed tot zijn recht.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events