Schepers Bosman

In 2017 presenteerde Schepers Bosman hun allereerste collectie op Amsterdam Fashion Week. Nu, vier jaar later, staat het designer duo als openingsact op de AFW 2021 september editie. Schepers Bosman start de eerste dag van Amsterdam Fashion Week met een overzichtscollectie in samenwerking met artiesten van het Amsterdamse label Bloomer Records.

“We ontwerpen op een experimentele manier in onze werkplaats, zoals een band doet in een repetitieruimte.” – Schepers Bosman

Al jaren kleed Schepers Bosman de artiesten van onafhankelijk platenlabel Bloomer Records op de grootste podia; deze keer presenteren deze artiesten alle signature pieces op het podium van Hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Sanne Schepers en Anne Bosman staan bekend om de kunst van creatief community building en dat wordt wederom duidelijk gemaakt tijdens deze show.

Dutch Denim, colourblocks, geborduurde en handgetekende prints, bias cut ruiten, metallic cupro’s en experimentele patchworks komen aan bod in een show dat de carrière van Schepers Bosman samenvat. Als de drummer zijn plaats op het podium inneemt en rustig begint te spelen stromen de outfits binnen. De meest spraakmakende denim looks uit de 22SS collectie ‘Wearable Compositions’ maakte als eerst een entree in de huiselijke ruimte aan de achterzijde van The Grand. De favoriete look is bij uitstek een feloranje oversized ensemble met patchwork letters, opgenaaid met contrasterend stiksel in het wit. Stugge head-to-toe denim looks worden afgewisseld met vloeiende pyjama suits in subtiele metallic kleuren. In het midden van de show neemt de gitarist in een wit pinstripe velvet suit zijn gitaar vast en sluit zich aan bij de drummer als een band die van blues overschakelt naar rock wanneer de show tot zijn einde loopt.

Schepers Bosman haalt voor deze overview show het beste uit hun trukendoos. Kleur, vorm en materiaal staan centraal en werken harmonieus samen. Net zoals de looks een compilatie van verschillende stijlen belichaamt, staat Bloomer Records ook voor diversiteit als het op muziekgenres aankomt. Elke artiest vormde zo een perfecte match met de gepaarde outfit.

 

 

Beeld: Team Peter Stigter

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events