Wandler

Wandler’s openingsact staat in teken van de kracht van kleur. De interactieve kunstinstallatie werd mede mogelijk gemaakt door The Citydressers, een creative agency bekend om zijn uitgesproken kunstprojecten op openbare plekken. Samen zetten zij vanavond een spektakel neer dat zowel de disciplines mode als kunst omarmt.

De iconische Roze Tanker in Noord kreeg voor de Wandler x AFW x Citydressers presentatie een nieuw kleurtje en werd volledig ingepakt met een metallic materiaal dat het licht rondom de tanker reflecteert. De interactieve installatie begint in het bos vlak bij de gele pont, waar iedereen een koptelefoon krijgt. De countdown begint. “The show will start in 5 seconds.” Het geluid van de snelweg, vogels en de omgeving wordt vergezeld door mystieke muziek. Aan de overkant van het spoor blaast er rook uit de tanker en reflecties van de metro en de planten weerspiegelen op de muren. Eenmaal aan de overkant neemt een geometrische installatie met LED verlichting de ruimte in. “All colours depend on light” klinkt er door de koptelefoon. De metalen constructies worden gevuld met rook en de lichten veranderen van kleur op de maat van de muziek. Naarmate de muziek versnelt, verplaatst het zich van de koptelefoon naar de speakers rondom te tanker. Wandler’s lichten gaan aan en schijnen gifgroen.

De groene kleur is het toonaangevende element uit Wandler’s nieuwe collectie en representeert het gedurfde karakter van de tassen en schoenen die in de tanker achter glas gepresenteerd worden. Eenmaal in de tanker zien we onder andere de iconische Penelope Bag, Rosa Loafers, de Hortensia Bag en de Lesly Boot geëtaleerd in groen-belichte vending machines.

Zowel de lichtshow als de collectie presentatie maken gebruik van de connectie tussen licht en kleur. De woorden: “light is art” worden als laatste door de koptelefoon gesproken, en reflecteren het concept van de installatie perfect.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events