Wannes Akop

Wannes Akop studeerde in 2019 af aan het Amsterdam Fashion Institute met zijn collectie ANTROPOMORPHIA’ en begon vanaf dan een ontdekkingsreis naar zijn Armeense roots die hij later ook implementeert in zijn designs. Vandaag maakt de jonge Armeens-Nederlandse designer zijn show debuut op Amsterdam Fashion Week met een salon presentatie van zijn SS22 collectie in De L’Europe.

Bekend om het portretteren van ultra vrouwelijke glamour stelde Wannes Akop niet te leur. Opnieuw brengt de designer een ode aan ambacht, vrouwen en zijn culturele achtergrond in een collectie waar rood, de kleur die centraal staat in Armeense traditionele klederdracht, word vermengd met paarse en bruine tinten, zwart en wit.

In de Prinsenkamer van De L’Europe nemen de gasten plaats op hun stoelen wanneer de royaal versierde huiskamer zich vult met Armeense muziek. Een zwarte jurk met uitgesneden neklijn tot onder de navel en power shoulders wordt vastgemaakt met een rode kralenketting die rond de nek van het model heen drapeert. In dezelfde trend loopt een zwart ensemble met minirok, doorzichtige blouse en hot pink bikini top die dubbel rond de taille geknoopt is de kamer in. Een crossback crop top wordt gepaard met een strakke minirok, zowel in het roestbruin leder als in het zwart leder en in een felroze-oranje tint.

In het midden van de show worden de ultra-sexy looks afgewisseld met een taillored wit pak dat contrasteert met een felrode blouse die zichtbaar wordt wanneer het jasje de bewegingen van het model aanneemt. Een rode lederen skinny met cut-outs aan de heupbenen en frivole bralette gemaakt van zwarte glimmende kralen worden gecombineerd met een oranje tas waarvan de roze franjes tot op de grond slepen. In de laatste looks van de shows worden de kralen als volledige outfit ingezet. Een rode cocktailjurk volledig bestaande uit kralenslierten beweegt heen en weer langs het lichaam van het model. Bij de laatste look worden de rode kralen dan weer over de schouders van het model gedrapeerd en dansen in het rond terwijl het model naar de andere kant van de kamer loopt.

Akops’ collectie toonde gedurfde keuzes, waarin vrouwelijkheid gepaard gaat met elegantie, allure en verleidelijkheid. De designer weet zijn afkomst en de culturele rituelen die daarmee verbonden zijn perfect te vertalen in een collectie die volledig eigen is aan Akop. Een geslaagde eerste show, die zeker een vervolg verdient.

 

 

Beeld: Team Peter Stigter

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events