Showreport: CRUÈL FW22 – An Essence of Void Ardour

Afgelopen vrijdag presenteerde CRUÈL de collectie ‘‘An Essence of Void Ardour”. Het merk, dat voor het eerst showde tijdens Amsterdam Fashion Week, honoreert individuele expressie en speelt met de culturele pilaren van de stad om belangrijke thema’s in onze samenleving te communiceren. De FW22 runway show kaart het gevoel van leegte en gemis aan.

 

Met zo’n 250 gasten zat de zaal in het industriële HEM ten Zaandam tjokvol. Mensen verzamelde zich achter de volzette stoelen, zo goed als allemaal in zwarte ensembles. Wanneer de muziek het hoge plafond van Het HEM bereikte schenen spots in het rood en bruin op de gevels. De ruimte werd gevuld met warmte, een soort grot gevoel, volledig afgesloten van de buitenwereld. Wanneer de show begint lopen de modellen de zaal in en vormen ze wat founder William Ampofo zelf de “CRUÈL formatie” noemt. Een blok van 4 rijen bij 6 gevuld met 24 gloednieuwe CRUÈL creaties. De muziek geproduceerd door Benjamin Ankomah en ZO! Gospel Choir creëert een duistere atmosfeer, die je meezuigt in het gevoel van de collectie.

In de FW22 collectie gaat CRUÈL in op een leeg gevoel van verlaten innerlijke rust. Deze collectie is geïnspireerd op een verloren staat van er niet bij horen. De staat van een zuivere ziel op zoek naar haar eigen identiteit zonder een leidende figuur. Het verhaal is geworteld in William’s eigen leegte gecreëerd door het opgroeien zonder vader. “An Essence of Void Ardour” gebruikt dit gevoel van gemis en door het leven gaan zonder hou vast, en vertaalt het in iets moois en hoopvol. Een missend puzzelstukje verwerkt tot een FW22 collectie dat signature CRUÈL ademt.

CRUÈL’s FW22 collectie implementeert troebele camouflagetinten in het bekende CRUÈL-palet van heldere monotone kleuren en vertaalt ongebreidelde emoties in gedeconstrueerde, draagbare, avant-garde stijlen. Met dynamische proporties en futuristische vormen vat deze collectie de essentie van de CRUÈL-identiteit samen. Leer staat centraal, vertaalt zich in een rauw en ruig karakter, en word gecombineerd met elementen van denim, wol en katoen.

De show eindigt wanneer William met alle modellen de runway oploopt. De designer sluit af met een speech waar hij zijn community van CRUÈL liefhebbers bedankt; van de mensen die een ticket hebben gekocht tot de crew en de modellen. Na de afloop van de show kunnen bezoekers de kleding van dichtbij bekijken. “An Essence of Void Ardour” bracht een sentimenteel designverhaal over verlatenheid tot leven. Een symbiose van erkenning en acceptatie, die een waardering voor de rauwe ervaringen van het leven mogelijk maakt

Credits:

Fotograaf – Lina L’man
Show Sponsor – Hooghoudt
Footwear Partner – BRONX

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events