Sister Act: Meet the Venturini Twins

Een blik op @fotine_paura (doe voor de grap), het Instagram account van de Italiaanse Venturini zusjes, geeft al snel weer dat het geen ijdele tantes zijn. De profielfoto van het Instagram account bestaat uit een tweetal billen die door het raam van een houten schuur zichtbaar zijn. Niet bepaald aantrekkelijk, wel gevoel voor humor. En dat is best verfrissend in dit Instagram era waar iedereen de beste versie van zichzelf in de etalage zet.

De Venturini zusjes

Op een andere foto zie je een van de twee zusjes (is het Giulia of is het Camilla?) met een dwerg op haar ene arm, en haar andere arm zit achter haar rug, waardoor het lijkt alsof ze een stompje heeft. Bijschrift: ‘Sold my arm bought a kid’. Misschien niet helemaal policor conform 2018, maar Italianen nemen het over het algemeen wat minder nauw op dat vlak.

Het duo – beide kaal en androgyn à la Sinead O’Connor – kan het eigenlijk allemaal geen flikker schelen wat de rest van de wereld van ze denkt; check heel even het aantal middelvingers op hun profiel. Waarom zouden ze ook. De Italiaanse it-girls zijn model (liepen onder meer voor Tod’s), verschenen in diverse niche magazines (Oyster, Dazed, Jalouse) en vullen de frontrows van de shows in Parijs en Milaan. Daarnaast exposeerden ze in Maurizio Cattelan’s Family Business Gallery in New York, maakten ze korte films voor Vogue en verschenen ze in Toilet Paper magazine, een nogal obscuur blad dat overigens zeer de moeite waard is.

The latest craze van dit tweetal is hun tassenmerk Medea, genoemd naar de gelijknamige tovenares uit de Griekse mythologie. Het is een doodgewone shopping bag. Pas als je van heel dichtbij kijkt, zie je dat het van prachtig kalfsleer is gemaakt. Een beetje een knipoog naar de ‘Turkentas’ van Balenciaga en de pretentieloze plastic zak van Balenciaga.

The Prima in verschillende maten en kleuren © Sharna Osborne

De Prima, het eerste model waarmee ze de wereld gaan veroveren, is te koop in Dover Street Market, Opening Ceremony, en vanaf deze maand ook in Selfridges. Nou, dan weet je het wel. Hij is in acht out there kleuren en vier maten verkrijgbaar, van micro tot en met splurge size. Zoals de dames zelf zeggen: “een elegant en simpel ontwerp voor dag en nacht. Eerder cool dan chichi.”

De Prima – Medea

 

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events