Sluit menu
Menu
Zondag, 31 mei 2020

Uncategorized

Sonia Oet, Line Arngaard (Lichting): “Samen besloten we dat onze collectie een reactie moest worden op de mode-industrie en de mainstream mode media”

Amsterdam Fashion Week

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Dit zijn de beste graduates van onze academies, het neusje van de zalm, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst. Op amsterdamfashionweek.nl alvast een introductie. Dit keer de eer aan Sonia Oet en Line Arngaard.

Naam: Sonia Oet / Line Arngaard
Opleiding: Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam
Collectienaam: A March Issue

 

Het idee
Sonia Oet: “Ons project begon vanuit het idee om een nieuwe versie van het moderne uniform te creëren. Ik heb altijd geworsteld om mijn plek als ontwerper te vinden en wist nooit goed voor wie ik nu moest gaan ontwerpen. Zo ben ik beginnen nadenken over de vraag: “welke outfit zorgt ervoor dat ik volledig beschouwd word als neutraal en plaatst mij binnen geen enkele sociale groep. Dit gedachtenproces bracht me bij de witte T-shirt en jeans, en deze outfit werd meteen het startpunt van ons research project. Samen besloten we dat onze collectie een reactie moest worden op de mode-industrie en de mainstream mode media. Dit manifesteerde zich in een remake van de Britse Vogue, alleen in onze versie werden alle met de nieuwste mode gedrapeerde modellen vervangen met gewone mensen in een witte T-shirt en een jeansbroek.”


Het project
Sonia Oet: “We zijn begonnen in Maart. Ik als fashion designer en Line met een graphic design achtergrond. Maar toch deden we alles samen. We ontwikkelde het concept rond de vraag: “wat gebeurd er met een modemagazine als je alle mode eruit haalt?”. We zijn toen als gekken mensen bij elkaar gaan halen over heel Amsterdam om zoveel mogelijk te beeld te kunnen shooten. Nu zijn we trots om te zeggen dat elke Vogue pagina met een model op in onze versie werd vervangen door een Amsterdammer met witte T-shirt en jeansbroek. Naast dit project deed ik mijn eigen experimenten met ons “modern uniform” en heb ik een jaar lang alleen maar witte T-shirts en jeans gedragen. Ik merkte toen enorm veel veranderingen in mijn gewoonten. Ik spendeerde bijvoorbeeld meer tijd aan mijn haar en make-up. Niemand rond mij merkte op wat ik aan het doen was, en dat confirmeerde me dat al onze research en het zoeken naar de perfecte moderne uniform het waard was.”

 

Meer in Uncategorized

Duran Lantink & Batavia Stad Fashion Outlet Presenteren de 10 Talenten voor het Visions Of Talent Program

Duran Lantink & Batavia Stad Fashion Outlet Presenteren de 10 Talenten voor het Visions Of Talent Program

Dat Duran Lantink een creatief oog heeft staat al langer dan vandaag bekend. De designer die tijdens afgelopen AFW een volledige upcycled show verzorgde en afsloot met een techno rave op de catwalk neemt nu de leiding in het begeleiden van toekomstige fashion masterminds. Samen met Batavia Stad Fashion Outlet kozen ze tien kandidaten uit […]

Dat Duran Lantink een creatief oog heeft staat al langer dan vandaag bekend. De designer die tijdens afgelopen AFW een volledige upcycled show verzorgde en afsloot met een techno rave op de catwalk neemt nu d [...]