Sluit menu
Menu
Vrijdag, 17 januari 2020

Fashion

Style School Studenten blikken terug op Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week

Hectiek, styling kits, nieuwe gezichten, samenwerkingen met toonaangevende designers en modellen én de meest unieke ontwerpen. Style School ByDanie (oud-)studenten Janine en Chloë waren aanwezig tijdens AFW Studio en het bijbehorende event bij warenhuis Hudson’s Bay. Samen met de talenten blikken we terug op de afgelopen dagen.

 

Janine Slaat: “Ik heb zowel de cursus Personal Styling als Fashion Styling op Style School ByDanie gevolgd. In het dagelijks leven houd ik me voornamelijk bezig met e-commerce styling en ben ik werkzaam voor Libelle. Als dit soort kansen – zoals Amsterdam Fashion Week – zich voordoen, grijp ik die met beide handen aan. Ik vond het zo ontzettend leuk om dresser te zijn. Van het contact met de modellen tot de hectiek op de vloer. Ik houd altijd mijn hoofd koel. Ik heb echt genoten van alle shows, inclusief van mijn favoriet MAISON the FAUX. Het was heel bijzonder om mee te mogen maken!”

 

Chloë Slief: “Sinds september studeer ik Allround Styling aan Style School ByDanie. Ik werk als Personal Shopper in een winkel en mocht tijdens Amsterdam Fashion Week deelnemen aan een speciaal event bij Hudson’s Bay. Tijdens het event heb ik vier members mogen stylen in de nieuwste trends. Ik ben uit mijn comfort zone gestapt, wat het extra leuk maakt. Dingen in de praktijk brengen is toch het beste leermiddel. De klanten vonden het zo bijzonder om advies te krijgen van een stylist en lieten zich verrassen door al het moois. Ik hoop de komende tijd nog meer ervaring op te doen, zodat ik uiteindelijk een hele goede stylist word.”

Meer in Fashion

Van adidas Originals tot DC; Daniëlle Cathari is Niet te Stoppen

Van adidas Originals tot DC; Daniëlle Cathari is Niet te Stoppen

Amsterdam Fashion Week Wunderkind Daniëlle Cathari schopte het al ver. De Nederlandse ontwerpster werd in 2017 als eerste student bekroond met de VFiles prijs toen ze haar befaamde gedeconstrueerde adidas tracksuits op de catwalk showde tijdens New York Fashion Week. Ook adidas Originals zag talent in haar en werkt sindsdien samen met Cathari aan nieuwe […]

Amsterdam Fashion Week Wunderkind Daniëlle Cathari schopte het al ver. De Nederlandse ontwerpster werd in 2017 als eerste student bekroond met de VFiles prijs toen ze haar befaamde gedeconstrueerde adida [...]

Dit zijn de Meest Memorabele Outfits van 2019

Dit zijn de Meest Memorabele Outfits van 2019

Dit was het dan, 2019. Een jaar dat binnen de mode-industrie stond voor inclusiviteit, globalisatie, throwbacks en een alles kan alles mag attitude (tot je in het vaarwater van cultural appropriation komt). Nu zou ik me kunnen focussen op de beste fashion moments in de 2010’s en het keer op keer voorgekauwde lijstje opnoemen met […]

Dit was het dan, 2019. Een jaar dat binnen de mode-industrie stond voor inclusiviteit, globalisatie, throwbacks en een alles kan alles mag attitude (tot je in het vaarwater van cultural appropriation komt). N [...]