Sluit menu
Menu
Woensdag, 24 juli 2019

Fashion

Style School Studenten blikken terug op Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week

Hectiek, styling kits, nieuwe gezichten, samenwerkingen met toonaangevende designers en modellen én de meest unieke ontwerpen. Style School ByDanie (oud-)studenten Janine en Chloë waren aanwezig tijdens AFW Studio en het bijbehorende event bij warenhuis Hudson’s Bay. Samen met de talenten blikken we terug op de afgelopen dagen.

 

Janine Slaat: “Ik heb zowel de cursus Personal Styling als Fashion Styling op Style School ByDanie gevolgd. In het dagelijks leven houd ik me voornamelijk bezig met e-commerce styling en ben ik werkzaam voor Libelle. Als dit soort kansen – zoals Amsterdam Fashion Week – zich voordoen, grijp ik die met beide handen aan. Ik vond het zo ontzettend leuk om dresser te zijn. Van het contact met de modellen tot de hectiek op de vloer. Ik houd altijd mijn hoofd koel. Ik heb echt genoten van alle shows, inclusief van mijn favoriet MAISON the FAUX. Het was heel bijzonder om mee te mogen maken!”

 

Chloë Slief: “Sinds september studeer ik Allround Styling aan Style School ByDanie. Ik werk als Personal Shopper in een winkel en mocht tijdens Amsterdam Fashion Week deelnemen aan een speciaal event bij Hudson’s Bay. Tijdens het event heb ik vier members mogen stylen in de nieuwste trends. Ik ben uit mijn comfort zone gestapt, wat het extra leuk maakt. Dingen in de praktijk brengen is toch het beste leermiddel. De klanten vonden het zo bijzonder om advies te krijgen van een stylist en lieten zich verrassen door al het moois. Ik hoop de komende tijd nog meer ervaring op te doen, zodat ik uiteindelijk een hele goede stylist word.”

Meer in Fashion

De Eerste Namen van de AFW September 2019 Editie zijn Bekend!

De Eerste Namen van de AFW September 2019 Editie zijn Bekend!

De september 2019 editie van Amsterdam Fashion Week staat voor de deur en de eerste namen zijn bekend gemaakt. Met trots stellen we je voor aan onze talenten; sommige AFW regulars, maar ook een aantal nieuwe namen. Neem je notitieboekje erbij, wij zetten alvast de belangrijkste facts op een rijtje.   Ronald van der Kemp […]

De september 2019 editie van Amsterdam Fashion Week staat voor de deur en de eerste namen zijn bekend gemaakt. Met trots stellen we je voor aan onze talenten; sommige AFW regulars, maar ook een aantal nieuw [...]

Bodil Ouédraogo: Hét Talent van de Gerrit Rietveld Academie

Bodil Ouédraogo: Hét Talent van de Gerrit Rietveld Academie

Meet Bodil Ouédraogo, eigenzinnig, creatief, en klaar om de status quo van de mode-industrie te beproeven. Ze is nog maar net afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en wordt nu al door Nederlandse designtalenten zoals Ninamounah geprezen. Geboren in Nederland maar met roots uit Burkina-Faso, presenteert ze haar nieuwe collectie “Bodil Gerda Awa Ouédraogo”; een […]

Meet Bodil Ouédraogo, eigenzinnig, creatief, en klaar om de status quo van de mode-industrie te beproeven. Ze is nog maar net afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en wordt nu al door Nederlands [...]