Sluit menu
Menu
Donderdag, 23 mei 2019

Fashion

Style School Studenten blikken terug op Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week

Hectiek, styling kits, nieuwe gezichten, samenwerkingen met toonaangevende designers en modellen én de meest unieke ontwerpen. Style School ByDanie (oud-)studenten Janine en Chloë waren aanwezig tijdens AFW Studio en het bijbehorende event bij warenhuis Hudson’s Bay. Samen met de talenten blikken we terug op de afgelopen dagen.

 

Janine Slaat: “Ik heb zowel de cursus Personal Styling als Fashion Styling op Style School ByDanie gevolgd. In het dagelijks leven houd ik me voornamelijk bezig met e-commerce styling en ben ik werkzaam voor Libelle. Als dit soort kansen – zoals Amsterdam Fashion Week – zich voordoen, grijp ik die met beide handen aan. Ik vond het zo ontzettend leuk om dresser te zijn. Van het contact met de modellen tot de hectiek op de vloer. Ik houd altijd mijn hoofd koel. Ik heb echt genoten van alle shows, inclusief van mijn favoriet MAISON the FAUX. Het was heel bijzonder om mee te mogen maken!”

 

Chloë Slief: “Sinds september studeer ik Allround Styling aan Style School ByDanie. Ik werk als Personal Shopper in een winkel en mocht tijdens Amsterdam Fashion Week deelnemen aan een speciaal event bij Hudson’s Bay. Tijdens het event heb ik vier members mogen stylen in de nieuwste trends. Ik ben uit mijn comfort zone gestapt, wat het extra leuk maakt. Dingen in de praktijk brengen is toch het beste leermiddel. De klanten vonden het zo bijzonder om advies te krijgen van een stylist en lieten zich verrassen door al het moois. Ik hoop de komende tijd nog meer ervaring op te doen, zodat ik uiteindelijk een hele goede stylist word.”

Meer in Fashion

AFW’s Week in Fashion Releases

AFW’s Week in Fashion Releases

A lot is happening in fashion en wij zitten vol enthousiasme op de eerste rij. Deze week opent de mode-industrie zijn armen voor Hollywood. Net na de aankondiging van Rihanna’s eerste Fenty collectie drop, laat Whoopi Goldberg weten een eigen kledinglijn te starten, en Kylie Jenner wil haar imperium uitbreiden met een kinderlijn.   Fenty […]

A lot is happening in fashion en wij zitten vol enthousiasme op de eerste rij. Deze week opent de mode-industrie zijn armen voor Hollywood. Net na de aankondiging van Rihanna’s eerste Fenty collectie drop [...]

Second To None: Styliste Marleen Ettema

Second To None: Styliste Marleen Ettema

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favorites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand anders dat al heeft gedaan, toch? Waar eten ze het liefst, wat is hun favoriete vakantiebestemming, het beste boek […]

Omdat er zoveel leuke ‘creatives’ rondlopen die weten wat er te koop is in de wereld, vroegen we hen naar hun all time favorites. We liften we graag mee, want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer ieman [...]