Sluit menu
Menu
Maandag, 16 september 2019

Fashion

Style School Talenten treffen Voorbereidingen voor Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week

Style School ByDanie barst van het stylingtalent. En dat mag niet onopgemerkt blijven. De talenten van dé styling school van Nederland krijgen de kans om backstage als dresser aan de slag te gaan tijdens AFW Studio. Ook bij filialen van warenhuis Hudson’s Bay worden plekken vervuld door personal stylisten van de school. Zij zijn aanwezig om klanten te voorzien van professioneel stylingadvies. Wij spraken met Zoë en Ebru over hun deelname aan dit modespektakel.

 

Zoë Wagenaar over Amsterdam Fashion Week: “Ik volg de jaaropleiding Allround Styling. Mijn passie voor mode is groot en ik ben super blij dat ik weer – ik was vorige editie ook aanwezig als dresser – deel mag uitmaken van het SSBD x AFW team. Het is echt een grote kans voor een beginnend stylist. In één dag leer je super veel bij over hoe het er tijdens fashion shows aan toe gaat, hoe je onder druk moet presteren en hoe het is om met designers samen te werken. Het is tevens een hele goede plek om te netwerken.”

“Hoe ik me voorbereid? Ik zorg dat mijn stylingkit compleet is. Klemmetjes voor het innemen van kleding, kledingrollen, veiligheidsspelden, tape voor het afplakken van schoenen, noem het maar op. Het is belangrijk dat ik dit allemaal bij me heb. Ook doe ik onderzoek naar de designers waarvoor ik aan de slag ga. Zo ken ik hun stijl en weet ik wat ik kan verwachten van de sets. Hoe vaker ik dit doe, hoe beter het gaat. Learning by doing!”

Ebru Durmaz over Hudson’s Bay: “Ik woon en werk in Rotterdam. Je kunt me op zaterdag 09/03 vinden bij Hudson’s Bay Rotterdam, waar ik als personal stylist aan de slag ga. Ik verwacht dat er een heel divers publiek op het speciale event bij Hudson’s Bay afkomt. Ik ga de kennis en vaardigheden, geleerd op Style School ByDanie, toepassen in de praktijk en zo meer ervaring opdoen. Hudson’s Bay is hiervoor een geschikte werkomgeving. Mezelf voorbereiden op dit avontuur doe ik door de trends te volgen en veel te lezen, maar uiteindelijk moet je het vooral gewoon doen!”

Meer in Fashion

Dit was de September Editie van Amsterdam Fashion Week

Dit was de September Editie van Amsterdam Fashion Week

Na een aantal dagen bekomen en nagenieten is het tijd om terug te blikken op een AFW-editie vol verassingen en vernieuwing. Van de prachtige locaties tot de meest spraakmakende shows, this recap says it all.   De Opening Vorige september editie stalen de piano’s van David Laport nog de show, dit keer werd de opening […]

Na een aantal dagen bekomen en nagenieten is het tijd om terug te blikken op een AFW-editie vol verassingen en vernieuwing. Van de prachtige locaties tot de meest spraakmakende shows, this recap says it all [...]