Sluit menu
Menu
Zondag, 31 mei 2020

Fashion

TNO – De Koningen van de Collab

Amsterdam Fashion Week

De jongens achter The New Originals stonden in maart nog bij ons in het compagnietheater met limited edition zine ‘The Original Courant’. Vandaag is hun collectie in samenwerking met Bijenkorf te koop in de winkel en online en slaat het merk ook de handen in elkaar met Reconstruct Collective. Wij spraken the kings of collaboration over hun samenwerkingsmentaliteit.

 

Sinds 9 mei ligt jullie collab collectie met de Bijenkorf in de winkel. Hoe is deze samenwerking van start gegaan? Wie heeft wie gecontacteerd?
Ons merk bestaat nu iets langer dan drie jaar, hierin hebben we het voorrecht gehad om verschillende samenwerkingen te kunnen verwezenlijken en zijn we enorm blij dat de Bijenkorf ons heeft benaderd om samen een concept space op te bouwen.

 

Wat is je favoriete stuk uit de collectie?
Ik vind het lastig om een favoriet item te noemen, maar voor nu zijn het zeker en vast de Bijenkorf x TNO items.

 

 

Jullie collectie met Reconstruct Collective, een ander merk geboren en getogen in Nederland, verkoopt sinds kort ook in de Bijenkorf. Hoe passen jullie merk filosofieën samen?
Reconstruct Collective doet outtake’s van bestaande kledingstukken en maakt daar weer nieuwe items van, het werken met creatievelingen is voor ons een belangrijk onderdeel om ons verhaal goed te kunnen vertellen en daar hoort Reconstruct bij. We hebben ondertussen al een aantal collecties samen kunnen doen, en hebben ook samen geshowt in Parijs.

Wat vinden jullie van het feit dat meer underground brands de handen in elkaar slaan met commerciële platforms?
Je kan altijd in je eentje een verhaal vertellen, maar de echte magie begint vaak wanneer je samenwerkt om beide op nieuwe gronden te komen.

 

Jullie droppen collabs aan de lopende band. Wat kunnen we dit jaar nog meer verwachten van TNO?
We blijven zeker out of the box denken en hopen dat we steeds verder kunnen evolueren met het merk.

Meer in Fashion

Wij Spraken een Laatstejaars Design Studente tijdens Corona

Wij Spraken een Laatstejaars Design Studente tijdens Corona

Nu het schooljaar abrupt tot stilstand is gekomen in het licht van de pandemie, worden design studenten en met name de laatstejaars gedwongen om met creatieve oplossingen te komen, de verwachtingen die ze hadden over de allerlaatste collectie aan te passen, en er zich bij neer te leggen dat dit geen traditionele diploma-uitrekening wordt. Wij […]

Nu het schooljaar abrupt tot stilstand is gekomen in het licht van de pandemie, worden design studenten en met name de laatstejaars gedwongen om met creatieve oplossingen te komen, de verwachtingen die z [...]

De Mooiste Mondmaskers door Nederlandse Ontwerpers

De Mooiste Mondmaskers door Nederlandse Ontwerpers

Aangezien de overheid vrijdag heeft aangespoord om tijdens de transitieperiode naar het ‘nieuwe normaal’ allemaal een mondmasker aan te schaffen, leunt Nederland naar een scenario waar reizen met het openbaar vervoer en het zich bevinden in drukke ruimtes niet meer mogelijk is zonder dat lapje stof. Ik ben al weken aan het fantaseren over de […]

Aangezien de overheid vrijdag heeft aangespoord om tijdens de transitieperiode naar het ‘nieuwe normaal’ allemaal een mondmasker aan te schaffen, leunt Nederland naar een scenario waar reizen met he [...]