Sluit menu
Menu
Woensdag, 24 juli 2019

Fashion

TNO – De Koningen van de Collab

Amsterdam Fashion Week

De jongens achter The New Originals stonden in maart nog bij ons in het compagnietheater met limited edition zine ‘The Original Courant’. Vandaag is hun collectie in samenwerking met Bijenkorf te koop in de winkel en online en slaat het merk ook de handen in elkaar met Reconstruct Collective. Wij spraken the kings of collaboration over hun samenwerkingsmentaliteit.

 

Sinds 9 mei ligt jullie collab collectie met de Bijenkorf in de winkel. Hoe is deze samenwerking van start gegaan? Wie heeft wie gecontacteerd?
Ons merk bestaat nu iets langer dan drie jaar, hierin hebben we het voorrecht gehad om verschillende samenwerkingen te kunnen verwezenlijken en zijn we enorm blij dat de Bijenkorf ons heeft benaderd om samen een concept space op te bouwen.

 

Wat is je favoriete stuk uit de collectie?
Ik vind het lastig om een favoriet item te noemen, maar voor nu zijn het zeker en vast de Bijenkorf x TNO items.

 

 

Jullie collectie met Reconstruct Collective, een ander merk geboren en getogen in Nederland, verkoopt sinds kort ook in de Bijenkorf. Hoe passen jullie merk filosofieën samen?
Reconstruct Collective doet outtake’s van bestaande kledingstukken en maakt daar weer nieuwe items van, het werken met creatievelingen is voor ons een belangrijk onderdeel om ons verhaal goed te kunnen vertellen en daar hoort Reconstruct bij. We hebben ondertussen al een aantal collecties samen kunnen doen, en hebben ook samen geshowt in Parijs.

Wat vinden jullie van het feit dat meer underground brands de handen in elkaar slaan met commerciële platforms?
Je kan altijd in je eentje een verhaal vertellen, maar de echte magie begint vaak wanneer je samenwerkt om beide op nieuwe gronden te komen.

 

Jullie droppen collabs aan de lopende band. Wat kunnen we dit jaar nog meer verwachten van TNO?
We blijven zeker out of the box denken en hopen dat we steeds verder kunnen evolueren met het merk.

Meer in Fashion

De Eerste Namen van de AFW September 2019 Editie zijn Bekend!

De Eerste Namen van de AFW September 2019 Editie zijn Bekend!

De september 2019 editie van Amsterdam Fashion Week staat voor de deur en de eerste namen zijn bekend gemaakt. Met trots stellen we je voor aan onze talenten; sommige AFW regulars, maar ook een aantal nieuwe namen. Neem je notitieboekje erbij, wij zetten alvast de belangrijkste facts op een rijtje.   Ronald van der Kemp […]

De september 2019 editie van Amsterdam Fashion Week staat voor de deur en de eerste namen zijn bekend gemaakt. Met trots stellen we je voor aan onze talenten; sommige AFW regulars, maar ook een aantal nieuw [...]

Bodil Ouédraogo: Hét Talent van de Gerrit Rietveld Academie

Bodil Ouédraogo: Hét Talent van de Gerrit Rietveld Academie

Meet Bodil Ouédraogo, eigenzinnig, creatief, en klaar om de status quo van de mode-industrie te beproeven. Ze is nog maar net afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en wordt nu al door Nederlandse designtalenten zoals Ninamounah geprezen. Geboren in Nederland maar met roots uit Burkina-Faso, presenteert ze haar nieuwe collectie “Bodil Gerda Awa Ouédraogo”; een […]

Meet Bodil Ouédraogo, eigenzinnig, creatief, en klaar om de status quo van de mode-industrie te beproeven. Ze is nog maar net afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en wordt nu al door Nederlands [...]