Sluit menu
Menu
Maandag, 16 september 2019

Beauty

Tried and Tested: ColorMotion+ lijn van Wella

Amsterdam Fashion Week

De onafhankelijke test. Is it as good as sold on telsell? Het team van AFW zoekt het voor je uit en bespaart je de nodige miskopen. Wat is het? Ça coûte? En doet het wat het belooft? Dat lees je hier. 

 

WAT
De ColorMotion+ lijn van Wella


PRIJS

Color Protection Shampoo – Afhankelijk van salon
Moisturizing Color Reflection Conditioner – Afhankelijk van salon
Structure Mask – Afhankelijk van salon


BELOFTE
ColorMotion + verhoogt de kleurverzorging en gaat verder dan anti-fading. Regelmatig gebruik van ColorMotion+ care zorgt voor je gekleurd haar op drie gebieden: kleurbescherming, levendige glans en sterker haar. Uitstekende haarkwaliteit voor een mooie haarkleur!


WERKT HET?
Laten we beginnen met wat voor mij toch altijd wel een dingetje is: de geur. Net zoals alle producten van Wella, ruikt deze lijn weer fenomenaal. Ik zou het beschrijven als een mix van babyzalf en bloemen. Goed nieuws ook, want deze geur blijft tussen wasbeurten heerlijk lang in je haar hangen. Ik ben over het algemeen best wel sceptisch over producten die speciaal zijn gemaakt voor gekleurd haar. Ik zelf kleur men lokken nu ruim vier jaar, en de “color conditioner” dat ik in mijn box-dye erbij krijg als extraatje doet in mijn ogen echt helemaal niks. Ja dat klopt, ik laat mijn haar niet bij de kapper verven, maar doe het gewoon lekker DIY thuis met een pakje verf uit de Kruidvat, des te meer redenen om mijn haar te verwennen met hoge kwaliteit verzorgingsproducten. Na het gebruiken van de Color Protection shampoo en Moisturizing Color Reflection conditioner ben ik verkocht. Mijn haar voelt helemaal niet zwaar aan, wat het meestal wel doet als ik mijn haar verf, het is makkelijk doorkambaar, en oogt niet droog of stug. Op de dagen dat mijn haar toch een extra boost nodig had gebruikte ik het ColorMotion+ Structure Mask, een diepwerkend opbouwmasker met het WellaPlex Restructuring Bond-ingrediënt. Hier gaat mijn haar echt van glanzen en voelt het sterker aan.


VERDICT

Of de lijn ervoor zorgt dat ik mijn kleur langer behoud, kan ik niet met alle zekerheid zeggen. Mijn haar groeit zo snel als een kool, dus uitgroei is meestal al een ding na week 3. Ook is het over het algemeen heel gevoelig aan de zon, waardoor er hier en daar wat lichtere stukjes doorkomen in week 2. Mijn lengtes houden echter enorm goed zijn kleur vast met deze producten. Waar ik wel van overtuigd ben is dat de lijn, en dan vooral de conditioner en het masker, mijn haar ultra zacht maken. Ik heb normaal best wel veel moeite met de knopen uit mijn lange haren te halen, zeker als ik het net gekleurd heb. Met de Moisturizing Color Reflection Conditioner en het Structure Mask werd mijn haar enorm doorkambaar en was de klus zo geklaard.


FEEDBACK

Ik ben natuurlijk wel een heel klein beetje biased, aangezien ik de producten van Wella altijd al heel fijn heb gevonden. Deels omdat ik wat men doorgaans “onhandelbaar” of “wild” haar heb, en de Wella haarverzorging echt wonderen voor me doet. Feedback heb ik dus eigenlijk niet, in plaats daarvan een aantal tips voor de lezers:

  1. Laat zowel de conditioner als het masker een dikke 5 minuten inwerken, dit zorgt ervoor dat je lokken nog zachter worden en je haarborstel er zo door schuift.
  2. Gebruik de producten meteen de eerste wasbeurt nadat je je haar hebt gekleurd, zo vermijd je dat er nog residuen van de haarverf blijven zitten, en geef je je haar geen kans om stug te worden.


Koop de Wella ColorMotion+ lijn in een salon bij jou in de buurt! Vind jouw salon op de website www.wella.nl 

Meer in Beauty

Look of the day: The sixties Blow-Out

Look of the day: The sixties Blow-Out

Elke dag kiest een Chef de Cabine zijn of haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos Bianca van Zwieten de look The sixties Blow-Out uit de show van Le Café Noir Studio. Look: The sixties Blow-Out Show: Le Café Noir Studio […]

Elke dag kiest een Chef de Cabine zijn of haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos Bianca van Zwieten de look The sixties Blow-Out uit d [...]

Look of the Day: Fresh Face

Look of the Day: Fresh Face

Elke dag kiest de Chef de Cabine haar favoriete look van die dag, zodat jij hem thuis kan na-apen. Connie Man van MAC, kiest de Fresh Face look die ze maakte voor de show van Natan.   Look: Fresh Face Benodigdheden: Face and Body Foundation, Studio Moister Cream, Fast Response Eye Cream, Lip Conditioner, Brow Set […]

Elke dag kiest de Chef de Cabine haar favoriete look van die dag, zodat jij hem thuis kan na-apen. Connie Man van MAC, kiest de Fresh Face look die ze maakte voor de show van Natan.   Look: Fresh Fac [...]