Sluit menu
Menu
Woensdag, 24 juli 2019

Beauty

Tried & Tested: Kenzo World Oogschaduwpalet

Amsterdam Fashion Week

De onafhankelijke test. Is it as good as sold on telsell? Het team van AFW zoekt het voor je uit en bespaart je de nodige miskopen. Wat is het? Ça coûte? En doet het wat het belooft? Dat lees je hier. 

WAT
Kenzo World Oogschaduwpalet

PRIJS
€40

BELOFTE
Eindeloze mogelijkheden van smokey tot meer natuurlijke looks, fluweelzachte applicatie, langdurig mooi, intense kleuren en sterke pigmentatie. Bonus: het iconische ‘oog-motief’ waar Kenzo bekend om staat.

EERSTE INDRUK
Deze herfst komt Kenzo voor het eerst met een beauty product. Een onverwachte, maar zeer welkome stap. Dat willen we natuurlijk direct uittesten. Wat meteen opvalt is dat het palet naadloos aansluit op de campagne van hun befaamde Kenzo World parfum; een terugkeer van het boze oog dat in de campagne (check hem hier) uit duizenden blauw gekleurde rozen bestond. Alsof je bezeten raakt van het merk. Dat geeft meteen een decor waarin dit palet gezien moet worden: allesbehalve braafjes.

Kenzo heeft aan elke nieuwe Kenzo World parfum een unieke oogschaduwlook gekoppeld. Een offbeat look ‘Golden Eye’ die overeenstemt met de Eau de Parfum. ‘Smokey Taupe’ is juist de gedurfde look en is gebaseerd op de Eau de Parfum Intense, en als laatste een speelsere look ‘Purple Glow’ die geinspireerd is op de Eau de Toilette; alle drie stuk voor stuk unieke looks die je aansporen om eens wat anders te doen.
De verpakking ziet er lekker uit en dan sta je natuurlijk met één-nul voor. Zelfs al heb je deze kleuren al in je make-up collectie, dan is het ontwerp van dit palet al een uitstekende reden om het sowieso wél te kopen. Aan de buitenkant dus het alziend Kenzo oog, aan de binnenkant acht glitterende pupillen met wimperdetails. En niet te vergeten een grote spiegel, wat buitengewoon handig is. Dat is meedenken, en daar houden we van.

WERKT HET ?
Ik zit nu al 5 minuten naar het palet te staren; zou ik het erop wagen en het staafje met sponzig ‘kwastje’ (hoe heet zo’n old school oogschaduw applicatie-dingetje?) eraan gebruiken of ga ik dit gewoon met mijn vingertoppen doen? De eerste optie bevalt medium. De pigmentatie van het palet is oké, maar de applicator brengt enorm licht en vlekkerig aan. Gelukkig gaat dit stukken beter met een oogschaduwkwastje. De kleuren passen heel mooi bij elkaar, en voor een smokey eye is dit palet echt een topper en komt het juist weer van pas dat het wat minder heftig is als je het aanbrengt. Een natuurlijke look creëren met alleen maar glitteroogschaduw klinkt als onmogelijk, maar ik moet zeggen: als je een en ander subtiel aanbrengt, dan zijn de bruine tinten in het palet ook uitermate geschikt voor overdag.

VERDICT
Kenzo die zich op make up gaat storten, dat is een verdomd positieve wending. Als ze dat net zo goed gaan doen als wat ze met kleding en hun geuren doen, dan voorzien we een rooskleurige toekomst. Het oogschaduwpalet is een sterk begin, het ziet er waanzinnig uit en de kleuren zijn heel erg mooi. Het blijft ook goed zitten, dus is zeer geschikt voor een avond op stap of nine-to-five.

FEEDBACK
Een stokje met sponsje eraan is leuk voor kinderschmink, maar komt het aanbrengen van de oogschaduw niet te goede. Beter volgende keer een kwastje.

Meer in Beauty

Tried and Tested: Wella Invigo Sun Lijn

Tried and Tested: Wella Invigo Sun Lijn

De onafhankelijke test. Is it as good as sold on telsell? Het team van AFW zoekt het voor je uit en bespaart je de nodige miskopen. Wat is het? Ça coûte? En doet het wat het belooft? Dat lees je hier.    WAT De Invigo Sun lijn van Wella   PRIJS After Sun Cleansing Shampoo – Afhankelijk […]

De onafhankelijke test. Is it as good as sold on telsell? Het team van AFW zoekt het voor je uit en bespaart je de nodige miskopen. Wat is het? Ça coûte? En doet het wat het belooft? Dat lees je hier. [...]

Look of the Day: Natural Chic

Look of the Day: Natural Chic

Elke dag kiest een Chef de Cabine zijn of haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos Corado Natola de look Natural Chic uit de show van Silvian Heach. Look: Natural Chic Show: Silvian Heach Chef de Cabine: Corado Natola Producten: Wella […]

Elke dag kiest een Chef de Cabine zijn of haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos Corado Natola de look Natural Chic uit de show va [...]