Sluit menu
Menu
Dinsdag, 14 augustus 2018

Beauty

Tried & Tested: Charlotte Tilbury’s Hollywood Flawless Filter. Liquid Botox.

Amsterdam Fashion Week

De onafhankelijke test. Is it as good as sold on Tel Sell? Het team van AFW zoekt het voor je uit en bespaart je de nodige miskopen. Wat is het? Ça coûte? En doet het wat het belooft? Dat lees je hier.

WAT
Hollywood Flawless Filter

PRIJS
€40

BELOFTE
De Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter moet een veelzijdig product zijn, als ik Charlotte mag geloven. Het kan dienstdoen als primer, geeft ‘mega-watt glow’ if you like en het laat lijntjes in je gezicht verdwijnen. Kortom: de ultieme Snapchat filter voor het echte leven.

WERKT HET?
In eerste instantie was het mij niet helemaal duidelijk waar ik het product nou precies voor moest gebruiken. Moet het onder mijn make up, vóór de primer, of juist erna? Maar na het kijken van de tutorial, blijkt dat ik het op meerdere manieren kan inzetten. Ik houd er niet van om mijn gezicht dicht te plamuren, dus ik heb ervoor gekozen om het te gebruiken als highlighter.

Enfin, werkt het? Het verschil is overduidelijk zichtbaar. De Flawless filter geeft een zachte gloed, veel beter dus dan de oogschaduwachtige spulletjes die ook als highlighter dienst doen. Die glinsteren toch altijd best wel opvallend op je huid.
De Flawless Filter is veel subtieler en vormt inderdaad een plezierige filter die nagenoeg onzichtbaar is. En dat is precies wat ik zoek in een beauty product; dat het achter de schermen het een en ander verdoezelt, maar dat het niet zichtbaar is dat je make up op hebt. Geen idee hoe het werkt, maar mijn huid ziet er nog steeds uit als huid in plaats van huid met een laag pancake erop. Echt briljant.
De Flawless Filter komt in verschillende kleuren, dus test eerst even bij een Charlotte Tilbury make up artist wat het beste past bij je huid. Als je hem als foundation wilt gebruiken zou je hem in de kleur van je gezicht moeten kopen. Als je hem wilt gebruiken als highlighter, dan zou ik een iets lichtere kleur nemen voor maximaal effect.

Wat kan je eigenlijk níet met de Hollywood Flawless Filter?

VERDICT
Wat een uitkomst! Ik ben heel blij met deze ontdekking. Liquid botox zonder dat je daar een afspraak voor hoeft te maken bij een cosmetisch arts, of de nare rekening die daarbij komt kijken. Ik ben nooit zo’n fan van de Charlotte Tilbury vormgeving, more of a MAC girl, maar ik ben na het testen van dit product heel nieuwsgierig naar de rest van Charlotte’s producten.

FEEDBACK
Dit is eigenlijk een kopje dat in het leven geroepen is om een kritische noot te plaatsen bij het product wat we testen maar in dit geval kan ik geen tips of kritiek bedenken.

TRIVIA
Charlotte Tilbury heeft voor elk product wat ze maakt een tutorial, waardoor je als make up nerd zoals ik, ook weet hoe je haar producten moet gebruiken. Best wel een bonus.

Meer in Beauty

Trending: Free the Freckle!

Trending: Free the Freckle!

Onvoorstelbaar maar waar: ooit lieten mensen hun sproeten weg laseren omdat sproeten ‘uit’ waren. Tegenwoordig is het een enorme asset en wie niet gezegend is met pigment, laat het aanrukken. Want nu verkrijgbaar uit een ‘potje’ en wat permanenter dan dat. Living legend Val Garland (mocht je haar verhaal niet kennen, lees dan dit geweldige […]

Onvoorstelbaar maar waar: ooit lieten mensen hun sproeten weg laseren omdat sproeten ‘uit’ waren. Tegenwoordig is het een enorme asset en wie niet gezegend is met pigment, laat het aanrukken. Wan [...]

Raaw by Trice: Beauty It-Brand

Raaw by Trice: Beauty It-Brand

Het palmboompje op de verpakkingen van Raaw by Trice is eigenlijk al genoeg. Hopla: verkocht. Hoe leuk zal dit staan in mijn badkamerkastje? Op de website van Raaw by Trice start meteen een filmpje. In een binnentuin ergens op –  men neme een dwarsstraat –  Ibiza, ligt een meisje in een bad op pootjes de […]

Het palmboompje op de verpakkingen van Raaw by Trice is eigenlijk al genoeg. Hopla: verkocht. Hoe leuk zal dit staan in mijn badkamerkastje? Op de website van Raaw by Trice start meteen een filmpje. In ee [...]

advertentie