Tried & Tested: SteamOne Dualys Plus Kledingstomer

De onafhankelijke test. Is it as good as sold on telsell? Het team van AFW zoekt het voor je uit en bespaart je de nodige miskopen. Wat is het? Ça coûte? En doet het wat het belooft? Dat lees je hier.

WAT
SteamOne Dualys Plus- Kledingstomer

PRIJS
€349 (actieprijs)

BELOFTE
De SteamOne Dualys Plus steamer ontkreukt en verfrist kleding in een handomdraai. De Dualys Plus zou een win-win situatie opleveren: je bespaart geld bij de stomerij en je kleding gaat langer mee.

WERKT HET?
Of het werkt? Met dit apparaat ga je als een raket. Letterlijk, de SteamOne warmt supersnel op en binnen een minuut is je kleding kreukvrij. Ligt natuurlijk ook heus aan hoe gekreukt het kledingstuk is en van welke stof het is gemaakt, zou je zeggen. Ook daar is aan gedacht.
Er zitten vier verschillende standen op: zijden, linnen, wol, katoen. Dit om ervoor te zorgen dat je kleding niet beschadigd raakt. Zijden stoffen zijn met één keer over de stof strijken weer glad. Het stoomstuk glijdt soepel over de stof en plaveit de kreukels tot een egaal geheel. Ook bij wol is er ook direct resultaat, en bonus: de geuren worden direct verdreven.

Om de steamer een beetje uit te dagen, heb ik mijn ecru linnen zomerjasje vorige week onder mijn matras gelegd. Twee man sterk heeft hier de afgelopen week op geslapen. Het effect was om diep ongelukkig van te worden. Het vod lijkt rijp voor de kringloop, al vraag ik me af of het daar niet geweigerd zal worden. Maar geen berg blijkt te hoog voor de Dualys. Toegegeven ik ben er wat langer mee bezig, maar het resultaat is verbluffend, yes Mike, it’s truly amazing, ook nu lijkt het jasje alsof het nét van de stomerij komt. Dit apparaat is echt zo goed als aangeprezen door de fabrikant. Kost wat, maar daarmee verwelkom je een fantastisch apparaat in je huis. Niet een nice-to-have, beschouw het als een regelrechte must.

SteamOne Dualys Plus

VERDER?
Het apparaat is in nog geen tien minuten in elkaar gezet en voelt stevig aan. Geen Action makelij. Hij slaat vanzelf af als het waterreservoir leeg is. Na ongeveer twintig kledingstukken (afhankelijk van hoezeer gekreukeld) moet je het reservoir opnieuw vullen. Er zitten allerlei hulpstukken bij waarvan ik niet direct de noodzaak inzie, aangezien hij het zonder ook al zo goed doet. Zoals een gazen opzetstuk, voor de delicate stoffen. En een borsteltje – voor suède?

VERDICT
Het is een regelrechte godsent, dit apparaat. Ja, dit klinkt overdreven, maar dat is het niet. Weet je wel wat dat betekent? Dat betekent NOOIT MEER STRIJKEN. Ik herhaal: NOOIT MEER STRIJKEN! Dat hoor je goed. Het is de beste uitvinding sinds bacon&eggs. Sinds de mobiele telefoon. Sinds de evolutietheorie.

Dat ‘nooit meer strijken’ is de grootste winst wat mij betreft. Daarnaast is het waar wat ze bij SteamOne zeggen, de stomerij heb ik ook al zes weken niet bezocht. En dat is toch ook wel heerlijk, dat je kleding schoon is wanneer jij het nodig hebt, zonder dat je daar de deur voor uit hoeft. En inderdaad, goed voor je portemonnee. Of het je kleding langer mooi houdt, dat durf ik niet te zeggen, daarvoor heb ik het apparaat niet lang genoeg getest. Maar het feit dat hier geen chemicaliën aan te pas komen, en op water ‘draait’ maakt dit wel een zeer aannemelijke claim. Met andere woorden: dat geloof ik wel.

FEEDBACK
Alleen hele erg zeurpieten zouden hier iets kunnen verzinnen als: de wieltjes onder het apparaat zouden wat groter mogen, want in eerste instantie zag ik ze niet zitten. Maar zoals gezegd, commentaar van de beroepszeikerd.

TRIVIA
Je kunt vijftig minuten achter elkaar stomen op één tank.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events