Vandaag opent de tentoonstelling “The World of Tim Burton”

tim-burton

Op naar Genk, want daar opent de tentoonstelling “The World of Tim Burton” vandaag haar deuren. De rondreizende expositie over het werk van de Amerikaanse regisseur was eerder te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag. En nu dus bij onze zuiderburen in Genk.

Burton’s factory

Burton, naast regisseur ook tekenaar en producent, wordt internationaal geprezen voor filmklassiekers als Edward Scissorhands, The nightmare before Christmas en Charlie and the Chocolate Factory.  “The World of Tim Burton” is van 15 augustus tot 28 november te zien in de Genkse kunsthuis C-mine. In de tentoonstelling zal zijn uitgebreide artistieke werk uitgelicht worden aan de hand van tekeningen, schilderijen, foto’s, geanimeerde stop-motion poppen, maquettes, films en sculpturale installaties.

Wonderland

De focus van de tentoonstelling ligt op de bijzondere karakters en werelden in de unieke verbeeldingswereld van Burton. Zo worden er meer dan 400 werken gepresenteerd in verschillende secties, namelijk ‘Around the World’ over zijn creatieve proces, ‘Film Characters’ over bekende personages en ‘Influences’ over Burtons inspiratiebronnen. Laat je meeslepen in de wondere wereld van Burton en boek een nachtje Genk!

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events