Sluit menu
Menu
Dinsdag, 19 november 2019

Beauty

Wij spraken Wereldbekende Hairstylist Joost Mulleman over nieuw merk SEB MAN

Amsterdam Fashion Week
Foto: Landa Penders

SEB MAN is de nieuwe productenlijn voor mannen die niet in hokjes willen geplaatst worden. Wij spraken wereldbekende hairstylist Joost Mulleman over de lijn en de ultieme SEB MAN look.

Het woord ‘undefinable’ staat centraal bij SEB MAN, wat houdt voor jou een undefinable lifestyle precies in?
Voor mij is een undefinable lifestyle een lifestyle wat niet makkelijk te plaatsen is, een persoon die in allerlei dingen geïnteresseerd is die niet snel door de maatschappij aan elkaar gelinkt kunnen worden.

Waarom is dit woord zo belangrijk voor SEB MAN?
SEB MAN heeft dit zo belangrijk gemaakt omdat we willen inspelen op een doelgroep die zich niet in hokjes wilt laten plaatsen maar zichzelf wilt zijn no matter what they wanna do or be.

Waarom is het zo belangrijk om voor deze mannen een platform te bieden qua beauty?
Een belangrijke reden is dat er heel veel mannen in deze tijd heel goed weten wat ze willen met hun haar of verzorgingsroutine en dus bewust kiezen voor een merk die hen geeft wat ze nodig hebben, zonder poes pas.

Look of the day?
De look of the day is een nonchalante look die goed geknipt is, een gepersonaliseerde coupe zonder dat het te gestyled is, een semi out of bed look.

Wat is jou favoriete SEB MAN look?
Mijn favoriete SEB MAN look is de look die bij de individu het beste past. Als ik nu een SEB MAN look uit de Collectie zou kiezen is het voor mij de Curly Medium Length.

Hoe kunnen we deze look bereiken?
Beginnen met een goeie coupe aan laten meten bij een specialist. Kijk naar de valling van je haar en de beste lengte. Hierna is het belangrijk de juiste producten te gebruiken: ‘The Hero’ tijdens het stylen en ‘The Sculptor’ voor een matte, rauwe eindlook.

Welke producten zijn er nodig?
Sowieso ‘The Purist’ als shampoo (een anti-roosshampoo om het haar en de hoofdhuid te reinigen en te verfrissen) en ‘The Smoother’ (een conditioner die het haar hydrateert en handelbaar maakt) voor de verzorging.
Hierna ‘The Hero’ (een veelzijdige liquid gel, zorgt voor een gladde finish, sterke hold en glans) tijdens het stylen, of je kan je haar laten opdrogen en daarna ‘The Sculptor’ (een minerale klei met een matte finish voor langdurige hold en textuur) gebruiken voor een rauwe look, of ‘The Dandy’ (een lichte pommade voor een gepolijst resultaat) voor een glanzende, meer gelikte look.

Moeilijkheidsgraad?
Van 1 tot 5 duidelijk een 1!
In totaliteit moet een man niet langer dan 1 á 2 minuten met zijn haar bezig zijn.

Perfecte gelegenheid?
Elke gelegenheid waar je eruit wilt zien als een undefinable man!

A couple of steps away….
1. Was je haar altijd twee keer om het goed schoon te krijgen, gebruik een klein beetje ‘The Smoother’ voor de verzorging en was dit uit.

2. Als je haar handdoek droog is gebruik je een hoeveelheid van ‘The Hero’ zo groot als een koffieboon/20 cent munt, verdeel dit door de lengte van je haar en laat het opdrogen of gebruik een föhn als je haast hebt.

3. Als je haar bijna droog is gebruik je eenzelfde hoeveelheid van ‘The Sculptor’ of ‘The Dandy’ en je haar is ready for the day!

Producten

  1. The Purist
  2. The Smoother
  3. The Hero
  4. ghd Föhn
  5. The Sculptor
  6. The Dandy

Meer in Beauty

Nieuwe Sebastian Professional Lijn Spoort aan de Regels te Breken

Nieuwe Sebastian Professional Lijn Spoort aan de Regels te Breken

Geteisterd door onrealistische schoonheidsidealen nemen merken nu zelf het heft in handen. Met een ijzersterke cast van ambassadeurs presenteert Sebastian Professional ‘Dark Oil’, een haarproducten lijn die buiten de lijntjes kleurt en de regels van een industrie gebaseerd op exclusiviteit, weer inclusief probeert te maken.   Rules Don’t Apply De slogan van de Dark Oil […]

Geteisterd door onrealistische schoonheidsidealen nemen merken nu zelf het heft in handen. Met een ijzersterke cast van ambassadeurs presenteert Sebastian Professional ‘Dark Oil’, een haarproducten lij [...]

Look of the day: The sixties Blow-Out

Look of the day: The sixties Blow-Out

Elke dag kiest een Chef de Cabine zijn of haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos Bianca van Zwieten de look The sixties Blow-Out uit de show van Le Café Noir Studio. Look: The sixties Blow-Out Show: Le Café Noir Studio […]

Elke dag kiest een Chef de Cabine zijn of haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos Bianca van Zwieten de look The sixties Blow-Out uit d [...]