Sluit menu
Menu
Donderdag, 13 augustus 2020

Beauty

Wij spraken Wereldbekende Hairstylist Joost Mulleman over nieuw merk SEB MAN

Amsterdam Fashion Week
Foto: Landa Penders

SEB MAN is de nieuwe productenlijn voor mannen die niet in hokjes willen geplaatst worden. Wij spraken wereldbekende hairstylist Joost Mulleman over de lijn en de ultieme SEB MAN look.

Het woord ‘undefinable’ staat centraal bij SEB MAN, wat houdt voor jou een undefinable lifestyle precies in?
Voor mij is een undefinable lifestyle een lifestyle wat niet makkelijk te plaatsen is, een persoon die in allerlei dingen geïnteresseerd is die niet snel door de maatschappij aan elkaar gelinkt kunnen worden.

Waarom is dit woord zo belangrijk voor SEB MAN?
SEB MAN heeft dit zo belangrijk gemaakt omdat we willen inspelen op een doelgroep die zich niet in hokjes wilt laten plaatsen maar zichzelf wilt zijn no matter what they wanna do or be.

Waarom is het zo belangrijk om voor deze mannen een platform te bieden qua beauty?
Een belangrijke reden is dat er heel veel mannen in deze tijd heel goed weten wat ze willen met hun haar of verzorgingsroutine en dus bewust kiezen voor een merk die hen geeft wat ze nodig hebben, zonder poes pas.

Look of the day?
De look of the day is een nonchalante look die goed geknipt is, een gepersonaliseerde coupe zonder dat het te gestyled is, een semi out of bed look.

Wat is jou favoriete SEB MAN look?
Mijn favoriete SEB MAN look is de look die bij de individu het beste past. Als ik nu een SEB MAN look uit de Collectie zou kiezen is het voor mij de Curly Medium Length.

Hoe kunnen we deze look bereiken?
Beginnen met een goeie coupe aan laten meten bij een specialist. Kijk naar de valling van je haar en de beste lengte. Hierna is het belangrijk de juiste producten te gebruiken: ‘The Hero’ tijdens het stylen en ‘The Sculptor’ voor een matte, rauwe eindlook.

Welke producten zijn er nodig?
Sowieso ‘The Purist’ als shampoo (een anti-roosshampoo om het haar en de hoofdhuid te reinigen en te verfrissen) en ‘The Smoother’ (een conditioner die het haar hydrateert en handelbaar maakt) voor de verzorging.
Hierna ‘The Hero’ (een veelzijdige liquid gel, zorgt voor een gladde finish, sterke hold en glans) tijdens het stylen, of je kan je haar laten opdrogen en daarna ‘The Sculptor’ (een minerale klei met een matte finish voor langdurige hold en textuur) gebruiken voor een rauwe look, of ‘The Dandy’ (een lichte pommade voor een gepolijst resultaat) voor een glanzende, meer gelikte look.

Moeilijkheidsgraad?
Van 1 tot 5 duidelijk een 1!
In totaliteit moet een man niet langer dan 1 á 2 minuten met zijn haar bezig zijn.

Perfecte gelegenheid?
Elke gelegenheid waar je eruit wilt zien als een undefinable man!

A couple of steps away….
1. Was je haar altijd twee keer om het goed schoon te krijgen, gebruik een klein beetje ‘The Smoother’ voor de verzorging en was dit uit.

2. Als je haar handdoek droog is gebruik je een hoeveelheid van ‘The Hero’ zo groot als een koffieboon/20 cent munt, verdeel dit door de lengte van je haar en laat het opdrogen of gebruik een föhn als je haast hebt.

3. Als je haar bijna droog is gebruik je eenzelfde hoeveelheid van ‘The Sculptor’ of ‘The Dandy’ en je haar is ready for the day!

Producten

  1. The Purist
  2. The Smoother
  3. The Hero
  4. ghd Föhn
  5. The Sculptor
  6. The Dandy

Meer in Beauty

Coty Professional Beauty Nieuwsoverzicht

Coty Professional Beauty Nieuwsoverzicht

Coty komt met drie nieuwe lanceringen. Het beauty bedrijf dat bekend staat om zijn diverse aanpak spreekt een bredere doelgroep aan, en sluit dan ook niemand buiten. Niche marketing op zijn best. Vandaag in de kijker: SEB MAN, een millennial lijn die de verschillende haarbehoeften van mannen aanpakt, System Professional Nativ, een volledig natuurlijke lijn […]

Coty komt met drie nieuwe lanceringen. Het beauty bedrijf dat bekend staat om zijn diverse aanpak spreekt een bredere doelgroep aan, en sluit dan ook niemand buiten. Niche marketing op zijn best. Vandaag in d [...]

Look of the Day: Army Chic

Look of the Day: Army Chic

Elke dag kiest een Chef de Cabine haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos La Toya Velberg de look Army Chic uit de show van G-Star x GVB.   Look:  Army Chic Show: G-Star x GVB Producten:  Sebastian Professional: Shaper Zero […]

Elke dag kiest een Chef de Cabine haar favoriete look van die dag, ze leggen in vijf stappen uit hoe jij dit thuis zelf kunt doen. Vandaag koos La Toya Velberg de look Army Chic uit de show van G-Star x GVB [...]