Dit zijn de mode highlights van Museumnacht 2021

Op zaterdag 6 november is het weer zo ver. Tijdens de 21ste editie van Museumnacht opent Amsterdam opnieuw de deuren van meer dan 50 musea. Wij zetten alvast de mode gerelateerde highlights op een rijtje. Geen ticket kunnen bemachtigen? Lees verder hoe jij alsnog kans maakt om erbij te zijn!

 

Museum van de Geest – Democracy
Tijdens Museumnacht staat Museum van de Geest in het teken van de expositie: Democracy. Een samenwerking tussen de Nederlandse ontwerper Duran Lantink en outsidertheatergroep LeBelle. De twee partijen werkten samen aan een collectie die afgelopen Amsterdam Fashion Week werd getoond in De Hermitage. Vanuit deze samenwerking breiden Lantink en LeBelle ‘Democracy’ verder uit met The Factory van Andy Warhol als rode draad. Voor Museumnacht organiseert Museum van de Geest een workshop en zullen de talenten van Theater LeBelle, als ook kunstenaars Jan Hoek en Bruin Parry aanwezig zijn.

Stedelijk Museum – The New Originals
The New Originals zijn zoals elk jaar te vinden in het Stedelijk Museum. De XXL Chess Set die normaal gezien te vinden is in de entreehal van het museum wordt voor Museumnacht geëxposeerd in het museum zelf. Vanaf 19:00 tot 00:00 uur is TNO sound van de partij in de entreehal van het Stedelijk Museum onder de titel: Tonight is a Different Night: The New Originals. Verschillende DJ’s en VJ’s zullen hierbij aanwezig zijn.

Net zoals vorig jaar maakt TNO een aantal limited edition sjaals in samenwerking met Museumnacht. De sjaals zijn exclusief te koop in de TNO flagship store. Bij aankoop van een sjaal krijg je een ticket voor een nu uitverkochte Museumnacht. Naast de sjaals hebben The New Originals ook voor alle vrijwilligers die werken op Museumnacht, in alle musea, een t-shirt ontworpen.

Fashion For Good – GROW
In het Fashion For Good’s GROW: The Future of Fashion talenten programma worden innovatieve biomaterialen gebruikt om de volgende generatie duurzame mode te creëren. Onder leiding van een jury bestaande uit grote namen als ontwerpster Iris van Herpen, Vogue editor-in-chief Rinke Tjepkema, Creative director van BOTTER Rushemy Botter worden de creatievelingen gecoacht tot aan een volwaarde expositie die tijdens Museumnacht te bezoeken valt in het Fashion For Good museum. De selectie bestaat uit talenten van uiteenlopende disciplines waarvan onder andere modeontwerpster Frederieke Broekgaarden, Lichting 2020 kandidaat, deel uit maakt.

De Nieuwe Kerk – MAISON AMSTERDAM
Op 18 september opende De Nieuwe Kerk de expositie: MAISON AMSTERDAM, waarbij 150 creaties van diverse modeontwerpers, historische en hedendaagse, Amsterdam als modestad portretteren. Het mode spektakel is wederom te bezoeken tijdens Museumnacht en zijn er speciaal voor dit event verschillende DJ’s aanwezig.

Trending stories

Show report: Dylan Westerweel

More

Darwin Winklaar wint Lichting 2020

More

Nieuwe Nederlandse merken in de kijker: Francon

More

Selected events